Open brief aan Paul Blokhuis Staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport

Posted door

Geachte heer Blokhuis,

De Indische Kwestie duurt nu al meer dan 70 jaar. Het gaat erom dat de 1e generatie Indische Nederlanders erkenning, excuses en Payback behoren te ontvangen voor de gebeurtenissen van de 2e wereld oorlog en erna.
Nu blijkt dat u volkomen verkeerde informatie heeft gekregen van de heer Silfraire delHaye, die NIET de Indische gemeenschap vertegenwoordigt. Het Indisch Platform waar hij zegt deel van uit te maken, bestaat niet eens meer.
Wilt u zich alstublieft goed laten informeren over deze Kwestie door mensen die wel weten hoe deze zaken in elkaar steken. Bijvoorbeeld de heer Anton Te Meij en mevrouw Peggy Stein van het Indisch Platform 2.0

Mijn vader was een prisoner of war, hij heeft 3 en en half jaar gevangen gezeten in Fukuoka in Japan.
Hij heeft voor deze tijd geen soldij ontvangen, net zoals al de andere oorlogsslachtoffers.
Ik wilde dat u naar de verhalen kon luisteren hoe triest het allemaal was, ik weet dat u er om zou huilen.
Mijn vader was 75 jaar toen hij stierf, hij was zeer verbitterd over de Nederlandse Regering, toen hij aan het dood gaan was had hij nog nachtmerries over de oorlog en de Jappen.

Ik heb hem beloofd dat ik zou blijven vechten voor wat hij nooit heeft gekregen: erkenning excuses en backpay.
Nu ben ik al 70 geworden en ik heb er verdriet van, want het ziet er naar uit dat ik de belofte niet kan waarmaken voor ik zelf dood ga.
Ik wil u vragen uw hart te laten spreken en het recht zijn beloop laten gaan en de Indische Gemeenschap geven waar zij recht op heeft.
Nederland is het enige land dat in gebreke is gebleven voor haar eigen onderdanen!

Er wordt al meer dan 70 jaar op gewacht, wat zou het een mooi gebaar zijn als eea voor deze kerst afgehandeld zou worden.

Dank u voor uw aandacht en doe er wat aan alsjeblieft?
Dit is een Kwestie waar Nederland zich dood zou moeten schamen.

Toby de Brouwer
#indischekwestie
#stophetnegeren

info@deindischekwestie.nl